Lyssna på sidan Lyssna

Gula och röda ringar samt en blå liten boll ligger på kanten till en bassäng i Familjebadet i Sävsjö.

Äventyrsbad på Familjebadet

Familjebadet är det lilla äventyrsbadet för alla åldrar. Här är luften varm och vattnet håller sköna temperaturer. Lek och ha roligt i allt från bebispoolen till virvelvind och rutschbana, eller utforska grottan och vattenfallet.

Boka ditt äventyrsbad

Äventyrsbadet har länge varit helt stängt för att minska risken för smittspridning. Men nu kan du bada om du bokar plats. På så sätt kan vi ha öppet utan att det blir för stor trängsel. Vi följer Folkhälsomyndighetens råd om Covid-19, och ber dig som besökare att göra detsamma.

Boka genom vårt bokningssystem

  • Alla som vill bada på äventyrsbadet under ordinarie öppettider måste boka plats.
  • Du kan boka enligt fasta tider och får då vistas på familjebadet i cirka två timmar.
    Vi öppnar först när er bokade tid börjar så kom i lagom tid så att vi kan undvika trängsel i entrén. När badtiden är slut har du 30 minuter på dig att byta om. Det är viktigt att du som besökare respekterar dessa tider för att minska risken för trängsel i våra omklädningsrum.
  • I bokningssystemet fyller du i antal personer som ska bada, sätter kryss och betalar bokningsavgift på 10 kronor per person för alla. Bokningsavgiften betalas inte tillbaka vid hinder eller sjukdom.
    Om du får förhinder ring 0382-15301, så kan någon annan ha chans att få bada.
  • Fyll i namn, telefonnummer och mejladress.
  • När du kommer till Familjebadet anmäler du dig i kassan och betalar ordinarie badavgift.
  • Du kan endast bada på äventyrsbadet om du bokat en plats via hemsidan.

Gå till bokningssystemet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I äventyrsbassängen är vattnet lite varmare, 32 till 33 grader. Det finns en grund ände som är 70 centimeter djup. Där finns en rutschkana som passar de mindre barnen. Den djupare delen av bassängen är 1 meter djup.

I grottan är det spännande! Här får väggarna olika färger, ibland bubblar det och ibland kommer det ett vattenfall ned över grottan! Vågar du gå in?

Virvelkanalen är en rundel med strömmande vatten. Här behöver du vara simkunnig för att vara själv. Virveln är en rolig utmaning för de lite större barnen. Är du liten kan du behöva hjälp att ta dig ur den.

Äventyrsbassängen på Familjebadet

Den lilla barnpoolen har ett maxdjup på endast 10 centimeter och vattnet är 32 till 33 grader varmt. Här är det mysigt att plaska och känna på vattnet. Rätt som det är kan det komma vattenstrålar ur väggen! Spännande!

Bebispoolen på Familjebadet.

Ta trappan upp över grottan och kasta dig ned i vattenrutschbanan. Men vänta på din tur så att du inte åker på någon. Rutschbanan har en separat landningsbassäng som är 1 meter djup och har en vattentemperatur på 32 till 33 grader. De mindre barnen får åka i en vuxens famn. När ni landat kan ni se vilken tid ni fick och kanske tävla med de andra?

Vattenrutschbanan inuti med färgglada ljus.
Den här webbplatsen använder kakor för att ge användaren extra funktioner. Men om du själv vill bestämma vilka kakor som ska användas trycker du på inställningar.