Lyssna på sidan Lyssna

Äventyrsbad på Familjebadet

Familjebadet är det lilla äventyrsbadet för alla åldrar. Här är luften varm och vattnet håller sköna temperaturer. Lek och ha roligt i allt från bebispoolen till virvelvind och rutschbana, eller utforska grottan och vattenfallet.

Behöver jag boka plats?

Nej, du behöver inte boka bad i vårt bokningssystem.

Titta in i Äventyrsbadet

Läs mer och äventyrsbassängen, bebispoolen och rutschabanan under rubrikerna nedan.

I äventyrsbassängen är vattnet lite varmare, 32 till 33 grader. Det finns en grund ände som är 70 centimeter djup. Där finns en rutschkana som passar de mindre barnen. Den djupare delen av bassängen är en meter djup.

I grottan är det spännande! Här får väggarna olika färger, ibland bubblar det och ibland kommer det ett vattenfall ned över grottan! Vågar du gå in?

Virvelkanalen är en rundel med strömmande vatten. Här behöver du vara simkunnig för att vara själv. Virveln är en rolig utmaning för de lite större barnen. Är du liten kan du behöva hjälp att ta dig ur den.

Äventyrsbassängen på Familjebadet

Den lilla barnpoolen har ett maxdjup på endast tio centimeter och vattnet är 32 till 33 grader varmt. Här är det mysigt att plaska och känna på vattnet. Rätt som det är kan det komma vattenstrålar ur väggen! Spännande!

Bebispoolen på Familjebadet.

Ta trappan upp över grottan och kasta dig ned i vattenrutschbanan. Men vänta på din tur så att du inte åker på någon. Rutschbanan har en separat landningsbassäng som är en meter djup och har en vattentemperatur på 32 till 33 grader. De mindre barnen får åka i en vuxens famn. När ni landat kan ni se vilken tid ni fick och kanske tävla med de andra?

Vattenrutschbanan inuti med färgglada ljus.
Gula och röda ringar samt en blå liten boll ligger på kanten till en bassäng i Familjebadet i Sävsjö.