Lyssna på sidan Lyssna

Energirådgivning

Sävsjö kommun ingår i Energicentrum som erbjuder kostnadsfri energi- och klimatrådgivning för privatpersoner, företag, organisationen och föreningar.

Få råd av Energicentrum

Energicentrum är en kommunal tjänst som erbjuder kostnadsfri energi- och klimatrådgivning för dig som privatpersoner, företag, organisation eller förening. Energicentrum är ditt bollplank på vägen till klimatsmarta investeringar och energieffektiva åtgärder. Genom att informera om de senaste bidragen och styrmedlen och jämföra tekniska lösningar, åtgärdsförslag och offerter erbjuder de stöd och vägledning i hela processen från tanke till genomförande.

Med utgångspunkt i dina förutsättningar får du hjälp att göra ett välinformerat val. Istället för säljsnack får du ärliga råd där teknik och omständigheter går före märke och leverantör.

Vare sig du funderar på solceller, laddstolpar, värmepumpar eller energieffektivisering är du alltid varmt välkommen att höra av dig till Energicentrum via telefon, mejl, eller genom att boka ett digitalt rådgivningstillfälle på Energicentrums webbplats Länk till annan webbplats.. ”

Kontakta Energicentrum

energicentrum@jonkoping.se
036-10 29 60
Ordinarie telefontider:
Måndagar klockan 9–11 och 13–16
Tisdagar och onsdagar klockan 13–16
Torsdagar klockan 13–18
Fredagar klockan 11–13
Avvikande öppettider kan förekomma. Se energicentrums webbplats energicentrum.se Länk till annan webbplats.

Träffa en rådgivare på biblioteket

Det finns även möjlighet till rådgivning på biblioteket i Sävsjö. En av energi- och klimatrådgivarna besöker biblioteket med jämna mellanrum. Du kan boka tid eller bara komma på drop-in-besök. För att se aktuella tider gå till bibliotekets sida På gång på biblioteket.

Övergripande info hos Energimyndigheten

Energimyndigheten Länk till annan webbplats. är nationell myndighet för energifrågor. Här kan du få både mer övergripande information och konkreta tips. Via länken kan du bland annat nå Energikalkylen som ger dig en rad praktiska energisparande råd och tips på vad du kan göra hemma – allt från enkla spartips till att byta hela värmesystemet.

Jämför el och elavtal på elpriskollen. Länk till annan webbplats.