Lyssna på sidan Lyssna

Bygginspektörer Timmy Abelsson och Marek Widegren

Bygglov och bredband

Vi vill göra det enkelt för dig att bo, bygga och trivas. Och hittar du inte ditt drömjobb här på hemmaplan gör bredbandet det enklare att jobba på distans och bra kommunikationer gör det enkelt att pendla.

Bygginspektörer Timmy Abelsson och Marek Widegren

”Vi är med från början till slut”

På Tillväxthuset i Sävsjö träffar vi Timmy Abelsson och Marek Widegren. I större kommuner är rollerna uppdelade mellan handläggare och inspektörer, men i Sävsjö är det någon av de båda byggnadsinspektörerna som är din kontakt genom hela byggprocessen.
– Vi är med från början till slut och jag ser en stor fördel med det, säger Timmy. Marek håller med:
– Det känns roligt att kunna hjälpa människor att göra sin byggdröm verklig, säger han.

Mer om bygglov hittar du på savsjo.se

Genom det kommunala bolaget Savman har Sävsjö kommun satsat stort på att göra hela kommunen uppkopplad med fiber. Bredbandsnätet är gediget och lämnar inte många vita fläckar på kommunkartan.

Det gör att du enkelt kan jobba hemifrån eller driva en egen firma även om du väljer att bo på landsbygden.

Läs gärna mer på Savmans webbplats savman.se. Länk till annan webbplats.

Till och från Sävsjö

Sävsjö stad växte fram runt järnvägen och fortfarande är den en viktig nerv genom hela kommunen. Tåget tar dig smidigt till både Jönköping och Växjö. Resan tar cirka en timma åt båda hållen.

Med bil tar du dig till eller från både Vetlanda, Eksjö och Nässjö på cirka 30 minuter.

Till och från Stockaryd

Även Stockaryd har tågstation och här kan du pendla miljövänligt till Sävsjö på vara 7 minuter. Åker du åt andra hållet kommer du inom 50 minuter till Växjö. Här finns restauranger, shopping, arbetsmöjligheter och universitet.

Till och från Rörvik

Även Rörviksborna har nära till Växjö (45 minuter med bil) och till möbelrikets pärla Lammhult. Till Sävsjö stad tar det cirka 20 minuter med bil.

Till och från Vrigstad

Många menar att det är i Vrigstad som alla vägar möts. Och det stämmer nog, i alla fall om vägarna du söker bär till Växjö, Jönköping eller Värnamo. Vrigstad ligger i mitten och många som bor här pendlar med bil eller buss.

"Kostnaden för bostäder är låg"

– Kostnaden för bostäder är lägre än i de större städerna och det finns fina bostäder att förvärva i kommunens samhällen. Kommunen har arbetat för att hitta attraktiva tomter.

Amanda Hägerström, Vrigstad

Läs hela Amandas text om att bo i Vrigstad