Lyssna på sidan Lyssna

Tällevad 3

Här skapar vi Sävsjös nyaste bostadsområde med 12 villatomter. Här kan du forma ditt drömboende med närhet till både stad och natur.

Flygbild föreställande nytt bostadsområde, Tällevad III i Sävsjö

Sävsjös nyaste bostadstomter

Precis i utkanten av Sävsjö tätort finns 12 nya tomter för dig som vill bo centralt, men ändå ha naturen nära.

Tomterna

Tomterna är nu tillgängliga för försäljning! I ett första skede fördelas de till intressenter i turordning fram till den 29 september 2022.

Om en tomt är grönmarkerad i kartan nedan, efter detta datum, är den helt ledig och du kan boka den direkt. Om en tomt är gul finns det ett anmält intresse för den. Är du intresserad av en gulmarkerad tomt kan du ändå anmäla ditt intresse. Som intressent har du två veckor på dig att boka tomten, därefter går turen vidare till nästa intresserade person i kön.

Läs mer om hur det gå till att anmäla sitt intresse, boka och köpa en tomt i Sävsjö här.

Tomterna inom området är stora och har flexibla byggrätter. Vid försäljningen gäller särskilda föreskrifter för placering av byggnader och utfart enligt ett gestaltningsprogram som kommunfullmäktige har antagit. Gestaltningsprogrammet hittar du här. Pdf, 2.3 MB, öppnas i nytt fönster.

Av de totalt 18 tomterna kommer 6 i ett första läge att förbehållas marknadsaktörer som vill bygga gruppbyggda mindre bostäder eller flerbostadshus. I kartan redovisas inte dessa tomter. Däremot kan du se vilka av de andra villatomterna som är intresseanmälda, bokade eller sålda.

För mer information om tomterna som nu ligger ute för försäljning, läs kommunens informationsbroschyr om Tällevad 3. Pdf, 9.3 MB, öppnas i nytt fönster.

Tällevad 3

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar.

Läs mer om hur det går till att köpa en tomt i Sävsjö här. Öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Mark- och exploateringsstrateg

Peter Ringberg
0382-154 12

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.