Lyssna på sidan Lyssna

Höglandsleden - en del av Smålandsleden

En skyllt där det står höglandsleden på

Höglandsleden är en vandringsled som bland annat går genom Sävsjö kommun. Den är en del av den mer omfattande Smålandsleden. Här kan du hitta information och kartor.

Höglandsleden sträcker sig genom hela det Småländska höglandet och består av olika etapper. Vandringsleden är markerad med orange färg och skyltad med en fyrkantig blå skylt med två vandrare i mitten. Den 44 mil lång natursköna vandringsleden, som bland annat innehåller Sävsjöleden, sträcker sig genom de fem höglandskommunerna - Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö och Vetlanda.

Utefter leden kan du se många sevärdheter av varierande karaktär. På din vandring passerar du både stora skogar, ängar, sjöar och mossar. Längs leden finns vindskydd placerade. Det finns möjlighet att planera sin vandring så att du kan åka buss till eller från en etapp.

Kartor på olika sätt

Karta för mobilen

Om du tar hjälp av mobiltelefonen för att hitta på din vandring rekommenderar vi webbappen Smålandsleden. Här kan du se Höglandsleden och andra leder i Småland och följa din egen position.

Gå till Smålandsledens webbapp. Länk till annan webbplats.

Interaktiv karta för Höglandsleden genom Sävsjö kommun

Zooma och panorera i kartan. Klicka på symbolerna för att få mer information.

Ett stopp på leden - Sjön Övingen

Sävsjö kommun tillhandahåller webbplatsen visitsavsjo.se som en service till invånare och turister som besöker vår kommun.
Vi är beroende av den information som lämnas till oss och reserverar oss för eventuella faktafel.

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.