Lyssna på sidan Lyssna

Fjärrlån

Du har möjlighet att låna böcker från andra bibliotek, så kallade fjärrlån. Dessa lån sker alltid på det utlånade bibliotekets villkor som till exempel lånetid och omlån.

I Krösasök Länk till annan webbplats. kan du söka i flera bibliotek och vill du låna något från Krösasök så kontakar du ditt lokala bibliotek. Krösasök är ett samarbete mellan biblioteken i Aneby, Eksjö, Habo, Sävsjö och Vaggeryd.

Beställning

Vill du göra din beställning via mejl, ange ditt namn och adress samt telefonnummer. Ange tydligt författare, titel, upplaga och utgivningsår. Till sist anger du slutdatum för fjärrlånet, det vill säga när den ska upphöra att gälla. Vi kan aldrig garantera att du får ett fjärrlån, därför behövs ett slutdatum. Du kan också ansöka om fjärrlån i bibliotekets katalog.

Hur lång tid du får vänta på beställningen beror på om det önskade materialet är tillgängligt direkt eller om beställningen går vidare till flera bibliotek.

Om du vill avbeställa ett fjärrlån så kontaktar du biblioteket. Har fjärrlånet kommit till biblioteket innan du avbeställt är du skyldig att betala full kostnad.

Du kan fjärrlåna max 7 böcker samtidigt.

Avgift

Att fjärrlåna kan kosta 20 kronor/bok. Vid fjärrlån av artiklar och lån av böcker från andra länder kan andra avgifter förekomma. Avgiften betalar du när du fått meddelandet om att lånet har kommit till oss.

Om boken finns tillgängligt på något av ”Krösabiblioteken” (Aneby, Eksjö, Habo, Sävsjö och Vaggeryd) så är det lånet gratis.

Omlån

Du kan inte låna om dina fjärrlån själv. Hör av dig till oss så hjälper vid dig.

Kontakt

Sävsjö stadsbibliotek

Östra Järnvägsgatan 16 A
576 31 Sävsjö
biblioteket@savsjo.se
0382-154 00