Lyssna på sidan Lyssna

Hemsjukvård

Om du inte kan ta dig till en vårdcentral kan du ha rätt till hemsjukvård. Då kan du få vård i hemmet i stället.

Sök i första hand vård på vårdcentralen

Om du är sjuk ska du i första hand vända dig till din läkare eller vårdcentral för att få hjälp. På Region Jönköping läns webbplats hittar du kontaktuppgifter till vårdcentraler och mottagningar. Gå till webbplatsen 1177 för region Jönköpings län: När du behöver råd eller vård Länk till annan webbplats.

Om du inte kan ta dig till vårdcentralen

Om du inte kan ta dig till en vårdcentral kan du ha rätt till hemsjukvård. Sävsjö kommun kan då hjälpa till med vård och rehabilitering i hemmet. Hemsjukvård gör att du kan få vård i hemmet under både längre och kortare tid. I hemsjukvården arbetar specialistsjuksköterskor, sjuksköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, undersköterskor och rehabiliteringsassistent. Vissa insatser kan delegeras så att de görs av omvårdnadspersonal, till exempel från hemtjänsten.

Hur får jag hemsjukvård?

För att få hemsjukvård krävs ett beslut av läkare, sjuksköterska, fysioterapeut eller arbetsterapeut på din vårdcentral. Kontakta din vårdcentral för att få ett beslut om hemsjukvård. Om du bor på ett särskilt boende får du automatiskt hemsjukvård.

Kontakt

Hemsjukvården Sävsjö

Villagatan 8 B
576 36 Sävsjö
0382-155 58

Hemsjukvård Vrigstad/Rörvik/Stockaryd

0382-156 88

Kommunrehab, Sävsjö

0382-154 85

Telefontid:

Vardagar 8.00-9.00

Enhetschef Hemsjukvård

Monica Karlsson
0382-155 59

Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS)

Emma Fagerberg
0382-154 88