Lyssna på sidan Lyssna

Till dig som är anhörig och stödjer någon i din närhet

Publicerad:

Du som är anhörig och stödjer någon i din närhet är varmt välkommen att vara med i en anhöriggrupp eller föräldragrupp. Det kan ge både gemenskap, avkoppling och ny kraft för vardagen.

”Tillsammans med andra i samma läge blir den egna situationen på något sätt lättare att hantera och acceptera. Gemenskapen med andra ger avkoppling och en stunds vila och mer energi i vardagen. Man hittar även vänner för livet”.

Det finns två anhöriggrupper som träffas på dagtid:

 • Sävsjö anhöriggrupp träffas varannan tisdag. Start tisdagen den 15 januari. Tid: klockan 10.00–11.30 Plats: Brygghörnan Sävsjö.
 • Vrigstad anhörig- och träningsgrupp träffas på tisdagar. Start tisdagen den 15 januari Tid: klockan 10.00–11.30 Plats: Vrigstad läkarmottagning.

Gå med i en föräldragrupp?

”Att få komma hit och möta andra föräldrar i liknande situationer är så skönt. Vi tampas med samma utmaningar och att mötas i det gör att jag känner mig mindre ensam."

Det finns två föräldragrupper som träffas på kvällstid:

 • Föräldragrupp för dig som har barn eller tonåring med särskilda behov eller funktionsnedsättning. Vi träffas en gång per månad.
  Start tisdagen den 22 januari.
  Tid: klockan 18.00–20.00.
  Plats: Brygghörnan Sävsjö

Övriga datum under våren: Den 19 februari, 20 mars, 17 april och 28 maj.

 • Ventilen - samtalsgrupp för dig som har ett vuxet barn med funktionsnedsättning.
  Start: tisdagen den 24 januari.
  Tid: 18.30–20.00.
  Plats: Brygghörnan Sävsjö

Samtalsledare under de första tillfällena är Birgitta Ekeberg, projektledare för självhjälpsgrupper, Region Jönköpings län.

Kontakt: Madeleine Sjöstrand, anhörigsamordnare telefon: 0382-154 83 eller
via mejl: mmadeleine.sjostrand@savsjo.se