Lyssna på sidan Lyssna

Efter fjolårets värmebölja - nu byts bryggorna ut

Publicerad:

PRESSMEDDELANDE: Förra årets värmebölja gjorde badplatserna till en av de hetaste frågorna inom kultur- och fritidsnämndens verksamheter i Sävsjö kommun. Med anledning av detta har kultur- och fritidsförvaltningen bevakat tidsplanen för utbytet av bryggorna extra noga.

Ett upphandlingsavtal är klart och redan innevarande vecka har nya bryggor lagts ut vid badplatserna i Rörvik och Skärsjö för att möta behoven inför den stundade säsongen. I väntan på att dessa bryggor skulle komma på plats har dessutom reparationer genomförts på Västerkvarnbadets brygga.

Under de närmaste åren planerar Sävsjö kommun att byta ut bryggorna i Vallsjöbaden, Vrigstad, Eksjöhovgård och Stockaryd, sannolikt i den ordningsföljden. Detta kommer göras under en treårsperiod från och med nästa år.

”Fram till dess hoppas vi att allmänheten får största möjliga nöje av våra fina badplatser och fortsätter rapportera eventuella brister så att vi kan försöka åtgärda dem så snabbt och smidigt som möjligt”, säger Frank Isaksson, kultur- och fritidschef vid Sävsjö kommun.

Vid frågor kontakta:

Susanne Sjögren, kultur- och fritidsnämndens ordförande, 070-993 02 33
Frank Isaksson, kultur- och fritidschef, 0382-152 14