Lyssna på sidan Lyssna

Hur kan du bli av med ditt trädgårdsavfall?

Publicerad:

Du kan skaffa ett trädgårdskärl, kompostera själv, lämna I Flishult eller lämna på någon av ristipparna i Sävsjö kommun. Från och med slutet av augusti öppnar öven Vrigstad Sortergård.

Brunt Trädgårdskärl
I abonnemanget ingår hämtning av klippt gräs, löv, grenar varannan vecka under säsongen. Avfallet samlar du i ett 370 liters brunt sopkärl. Om kärlet tillfälligt inte räcker till finns det även möjlighet att utan föregående anmälan lämna trädgårdsavfall i extra säckar för en extra slant.
http://www.njudung.se/miljo-atervinning/tradgardsavfall-2/ Länk till annan webbplats.

Kompostera själv
Kompostering är naturens egen metod att ta hand om sitt avfall. Man kan välja att lägga allt sitt trädgårdsavfall i en hög och låta tiden ha sin gång, eller välja någon form av behållare. Med en kompostbehållare får man ett snabbare resultat. I en isolerad behållare som är anmäld till kommunens Myndighetsförvaltning går det även bra att kompostera kött-, fisk-, och skaldjursrester.

Flishult
Du är alltid välkommen att lämna ditt trädgårdsavfall på Flishult. Det komposteras till matjord, som du sedan kan hämta gratis. Öppettider på Flishult är måndag-fredag 7-16, lördag 8-15. Under perioden 15 mars – 15 november är det även öppet på onsdagskvällar till klockan 19.

Ristippar i Sävsjö kommun
Läs mer om ristipparna här

Vrigstad Sortergård
Läs mer om Vrigstad Sortergård här