Lyssna på sidan Lyssna

Stort intresse för kommunens sommarlovsaktiviteter

Publicerad:

PRESSMEDDELANDE: I pandemins spår valde Sävsjö kommun att satsa på ett omfattande sommarlovsprogram för ungdomar. Hittills har 500 ungdomar medverkat på olika aktiviteter runt om i kommunen, anordnade av Sävsjö kommun i samverkan med lokala aktörer.

Utöver Sävsjö kommuns verksamheter har idrotts-, samhälls- och kulturföreningar, kyrkor och studieförbund med flera ställt upp med personal för att arrangera aktiviteter för kommunens ungdomar. Ett 15-sidigt program med aktiviteter som sträcker sig över hela sommaren och över kommunens alla tätorter togs fram av en hastigt sammansatt arbetsgrupp.

– Jag är djupt imponerad över att vi på så kort tid lyckades ställa om verksamheten och göra ett gediget program som många ungdomar valt att nappa på. Det visar på ett otroligt engagemang från både civilsamhället och från medarbetare i kommunens olika verksamheter, säger kultur- och fritidschef Frank Isaksson.

Han framhåller att Sävsjö kommun dragit många lärdomar av de avgiftsfria sommarlovsaktiviteter man anordnat med statliga pengar tidigare år.

– Det blir tydligt vilken roll dessa aktiviteter spelar för våra barn och ungdomars livskvalitet, säger Frank Isaksson.

De aktiviteter som anordnats vid Sävsjö camping och i Rörvik sticker ut lite extra hittills då de varit särskilt välbesökta.

Till sidan med sommarlovsprogrammet

Vid frågor kontakta:

Frank Isaksson, kultur- och fritidschef
frank.isaksson@savsjo.se, 0382-152 14