Lyssna på sidan Lyssna

Uppmuntran till arbetslag inom vård och omsorg - extra pengar till personalaktiviteter

Publicerad:

PRESSMEDDELANDE: Kommunstyrelsen har idag beslutat att anslå 100 000 kronor extra till de arbetslag inom vård- och omsorg som fått en förändrad arbetssituation på grund av coronaviruset. Pengarna ska användas till gemensamma personalaktiviteter.

Sävsjö kommun vill, i den rådande pandemin, uppmuntra och uppmärksamma medarbetarna inom äldreomsorgen, hälso- och sjukvården, funktionshinderomsorgen samt bemanningsenheten. På dagens möte beslutade kommunstyrelsen därför att 100 000 kronor anslås extra för gemensamma personalaktivitet för arbetslagen.

– Det känns positivt att kommunstyrelsen fattat det här beslutet. Våra medarbetare är fantastiskt duktiga och har arbetat hårt under lång tid. Det här blir både en uppmuntran för det arbete som gjorts hittills och det arbete som ligger framför oss, säger Caroline Yderman, funktionschef för vård och omsorg.

– Kommunstyrelsen ville visa sin uppskattning för det arbete vår personal utför. Det är i kontakten med våra brukare som vår verksamhet får kvalitet och under denna vår har de som arbetar närmast brukarna fått anstränga sig extra, säger kommunstyrelsens ordförande Stefan Gustafsson (KD).

Vid frågor kontakta:

Caroline Yderman, funktionschef vård och omsorg
caroline.yderman@savsjo.se, 0382-154 72

Stefan Gustafsson (KD), kommunstyrelsens ordförande
stefan.gustafsson@savsjo.se, 0382-152 02