Lyssna på sidan Lyssna
Sävsjö kommuns resultat i kommunrankningen 2020 (aktuell hållbarhet-miljörankning)

Sävsjö kommun klättrar i Aktuell hållbarhets miljörankning år 2020

Publicerad:

Tidningen Aktuell Hållbarhet presenterade nyligen resultatet av sin årliga miljörankning av Sveriges kommuner. Sävsjö kommun klättrar från plats 141 till 105 av totalt 290 kommuner i årets undersökning.

Aktuell hållbarhet undersöker varje år landets kommuner i områden som rör miljö- och hållbarhet. I årets undersökning fick kommunerna bland annat svara på frågor om kommunens strategi för Agenda 2030, klimatanpassning, avfallshantering samt satsningar på förnybara energikällor och drivmedel inom kommunens verksamheter, med mera. Mätningen är baserad på en enkät och aktuella data från 11 olika källor, bland annat data från Naturvårdsverket och Statistiska centralbyrån.

Resultatet i 2020 års undersökning innebär att Sävsjö kommun klättrar 36 placeringar i jämförelse med förra årets undersökning. På grund av att kommunerna varierar i folkmängd och storlek delas kommunerna i mätningen upp i större och mindre kommuner. Sävsjö kommun utmärker sig även bland landsbygdskommunerna och hamnar då på plats 35 av 136. I länsmätningen placerar sig Sävsjö kommun på plats 8 av 13 i Jönköpings län.

Mer information om Sävsjös resultat i miljörankningen kan du finna på Aktuell hållbarhets webbplats. Länk till annan webbplats.

Vid frågor, kontakta:

Veronika Johansson
Miljö- och hållbarhetsstrateg
0382-154 16
veronika.johansson@savsjo.se


Bild: Kommunrankning 2020 - Aktuell Hållbarhet/miljöbarometern. Länk till annan webbplats.