Lyssna på sidan Lyssna
kafédisk med kakor

Om Sävsjö camping

Om Sävsjö camping

Sävsjö camping är den gemytliga familjecampingen i hjärtat av Småland. Vi vill ge dig en personlig upplevelse i en avkopplande miljö med Eksjöhofgårdssjön som närmsta granne.

Camping med mervärde

Sedan 2021 drivs Sävsjö camping av Sävsjö kommuns SIA-enhet (sysselsättning, integration och arbetsmarknad), som ett projekt för människor som har en bit kvar för att komma in på arbetsmarknaden.

Det är viktigt för alla människor att känna sig värdefulla. Genom att göra sin praktik på campingen tillför de något som är viktigt för oss alla. På campingen kan alla utveckla sina kompetenser och det blir en naturlig plats för träning i det svenska språket. Det behöver vi alla träna på!

Vi ser det här som en möjlighet att skapa något utöver god service och en gemytlig campingupplevelse - en känsla av att vara del av något betydelsefullt.

Sjön och omgivningarna

I Eksjöhovgårdssjön ligger en ö med en gammal ruin som byggdes av Sten Sture den yngre. Du kan köpa en fikakorg i vårt café och ta med dig till ön eller promenadstråket runt sjön och njuta av omgivningen. Din hund är en välkommen gäst hos oss och kommer troligen inte att vilja lämna det vackra området!

Du har nära till Familjebadet med äventyrsbad, till ett utomhusgym, padelhall inne och ute, och du har gångavstånd till centrum. Vill du träffa på Sävsjöborna, ta då en promenad runt den vackra sjön! Centrum i Sävsjö kännetecknas av Sävsjö Trädgård. Det innebär att centrum pryds av vackra grönområden med mycket blomsterprakt.

Om du tröttnat på badandet kan du ta en fika i vårt café där du kan köpa kall eller varm dryck och njuta av en hembakad kaka. Doften av hembakat sprider sig ofta på campingen. Är du hungrig så kan kanske en lättare måltid locka. Är glass det du önskar finns det ett stort utbud av det!

När den ljumma kvällen kommer och du ätit din grillade middag kan du hyra kubbspel, plockepinn eller sifferspel. Mer om aktiviteter på campingen hittar du här.

Kontakt

Sävsjö camping

Hägnevägen 15, Sävsjö

0382-100 40
camping.savsjo@hotmail.com

Om vi inte svarar på telefon, prova gärna att mejla oss. Vi arbetar så fort vi kan med att återkoppla till dig!

Hitta hit - gå till Google maps Länk till annan webbplats.

Den här webbplatsen använder kakor för att ge användaren extra funktioner. Men om du själv vill bestämma vilka kakor som ska användas trycker du på inställningar.