Lyssna på sidan Lyssna

Vad vill du uppleva idag?

Här hittar du det mesta som händer inom Sävsjö kommun. Drömboendet, mysigaste caféet, spännande aktiviteter eller kanske letar du efter helgens evenemang. Valet är ditt.

Evenemang

 • Hotell Vrigstad och tomteluva

  Julbord med underhållning

  Ett förstklassigt julbord tillsammans med liveunderhållning i form av svängig musikquiz som får alla vid bordet att sjunga med och gnugga geniknölarna. En verklig toppenkväll där maten blandas med varierad musik och härlig stämning!
  Evenemang
  Mat & dryck
  Vrigstad
 • Julgran på torget, gatlyktor, lätt snöfall

  Julmingel på stan i Sävsjö

  Julhandla och njut av en riktigt härlig julkänsla på Julmingel i Sävsjö lördag 26 november klockan 10-17. Butikerna har långöppet, det blir julmarknad, hundlussetåg och ponnyridning.
  Evenemang
  Övrigt
  Sävsjö kommun
 • Belysning och marschaller vid Kommunalhuset lucia 2021

  Musikskolans advents- och julkonsert

  Musikskolan bjuder på stämningsfull julmusik i Vallsjö kyrka.
  Evenemang
  Musik & scen
  Sävsjö
 • Kvinna jonglerar med brinnande föremål i spegelbild.

  Jubileumsfinal

  Välkommen till en stämningsfull och eldsprakande avslutning på jubileumsåret där vi firar Sävsjö stad 75 år på historisk mark.
  Evenemang
  Sävsjö 75
  Sävsjö
 • gran med belysning

  Julkonsert med musikskolan

  Dags för musikskolans julkonsert. Välkommen!
  Evenemang
  Musik & scen
  Sävsjö
 • Hotell Vrigstad och tomteluva

  Kvällsjulbord

  Njut av vårt fantastiska kvällsjulbord som vi serverar på onsdagar och lördagar.
  Evenemang
  Mat & dryck
  Vrigstad
 • biljetter

  Julkonsert

  Söndag 4 december är du välkommen på stämningsfull julkonsert i Vrigstad kyrka.
  Evenemang
  Musik & scen
  Vrigstad
 • John Bauer Brass musiker

  Musikcaféserien - John Bauer Brass

  Spiras mesta ensemble har hunnit fylla 30 år. Det vill de så klart fira med publiken. Och nu är det äntligen dags för jubileumsturnén! Det blir musik i toppklass och dessutom lite koreografi. Något som passar alla, i bästa JBB-anda. JBB hann fylla jämt – under pandemin. Så först nu ger de sig ut på vägarna för att fira. Det blir en kväll i bästa JBB-anda med såväl musikal som dixie, folkmusik och världsmusik på programmet, musik från många olika delar av världen. Kanske komponerar bandets egen trumpetare Martin Isaksson något eget, eller arrangerar ett rykande färskt stycke? Klart är att det blir något som passar alla. Ta med familjen och njut av brassmusik i toppklass när musik och koreografi vävs samman till en helhetsupplevelse.  
  Evenemang
  Musik & scen
  Sävsjö
 • En kväll på operan

  Musikcaféserien - A night at the opera

  Musik som får oss att kämpa mot tårarna, skickar rys längs ryggraden och ger ståpäls. Melodier som för alltid är skrivna i våra hjärtan och sinnen genom dramerna som inspirerat dem. Det handlar om kärleksaffärer i ord och ton – med Jönköpings Sinfonietta! A Night At The Opera samlar de mest populära ariorna och duetterna från en genre som mer än någon annan har kraften att släppa loss våra innersta känslor. Tillsammans med Jönköpings Sinfonietta, en sopran och en tenor, återupplevs glädjen och sorgen i operornas välkända kärleksaffärer. Våra mest berömda tonsättare som Puccini, Bellini, Donizetti, Mozart och Verdi står för musiken.  
  Evenemang
  Musik & scen
  Sävsjö
 • Kv. Arken pressbild

  Musikcaféserien - KV. ARKEN

  Kontrasternas trio – med förkärlek för det melankoliska, det drömska, det hudnära. Men som inte heller räds att spela upp till dans. Skånetrio med traditionell klezmer såväl som nyskrivna, egna kompositioner i sin repertoar. Kv. Arken bildades hösten 2017 och har tagit sitt namn efter kvarteret de bor och rör sig kring i Malmö. De gjorde stor succé vid debuten på festivalen Klezmer Queens i Göteborg och Stockholm 2017. Alla tre medlemmarna skriver och arrangerar sin egen musik på var sitt håll och fyller Arken med originalkompositioner och traditionell klezmer. Annika Jessen (klarinett) har spelat klezmer från och till under 20 års tid. Hon är bland annat medlem i klezmerbandet Tummel, som under årens lopp glatt en stor publik. Elina Nygren (viola) har sin fasta hemvist i stråkkvartetten Vindla och experimentella popbandet Cure-a-phobia. Båda dessa konstellationer har rönt stora framgångar i Sverige såväl som utomlands. Anna Thorstensson (cello) spelar allt från barock till rock och är en flitigt turnerande musiker; bl a med Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye, Giovannikvartetten, Systerskapa och kvartetten Sexton Strängar.  
  Evenemang
  Musik & scen
  Sävsjö

Har du ett evenemang på gång?
Tipsa oss så hjälper vi dig att sprida informationen.

Tipsa oss om evenemang Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.