Lyssna på sidan Lyssna

Morgonöppet för motionssim på Familjebadet

Publicerad:

Från och med 20 april kommer Familjebadet, under en begränsad tid framåt, ha öppet för motionssim på morgonen. Det finns max 10 platser så se till att boka via vårt bokningssystem. Bokningen öppnar 15 april.

Motionssimmet är öppet från klockan 6.00 tisdagar till fredagar. Klockan 8.00 måste alla som simmat ha lämnat både bassäng och omklädningsrum för att inte skapa trängsel med simundervisningen som börjar strax därefter. Max antal deltagare är begränsat till 10 personer enligt pandemilagen.

– Det känns roligt att kunna öppna upp lite igen, men vi måste vara noga och följa vissa nödvändiga rutiner så att vi inte skapar trängsel, säger badmästare Marie-Louise Strömqvist.

En av dessa är bokning. För att få komma och simma behöver du boka din tid via bokningssystemet som du hittar på savsjo.se/familjebadet från och med torsdag 15 april. Då öppnar bokningen och nya tider finns därefter tillgängliga veckovis varje torsdag klockan 7.00.

Förutom kostnad för badet kostar det 10 kronor i bokningsavgift. Eftersom detta är under en begränsad period gäller endast engångsbiljetter, badkorten kommer inte att öppnas upp för dessa tillfällen.

– Vi kan tyvärr inte erbjuda simning på andra tider under de rådande omständigheterna med coronapandemin. Vi bedriver anpassad simundervisning och har personal utlånad till annan verksamhet, säger Marie-Louise Strömqvist.

Från vecka 22 renoveras damernas duschutrymme och under sommaren kommer badet att vara stängt.

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.