Lyssna på sidan Lyssna
Illustration, två cirklar med personer i, åtskilda.

COVID 19: Håll avstånd i midsommar

Publicerad:

Snart är det midsommar. Denna vecka har vi inte fått någon uppdatering på antalet smittade i kommunen. Vecka 23 hade Sävsjö kommun 41 bekräftade fall av covid-19, vilket är betydligt högre än våra grannkommuner sett till antalet invånare. Därför är det extra viktigt att vi i Sävsjö kommun följer rekommendationerna inför och under midsommar!

Ju fler människor du träffar desto större är risken att smittan sprids vidare. Ta hand om er och glad midsommar!

  • Tänk dig att du och dina närmaste är en liten krets. Det kan vara din familj eller några få nära vänner. Begränsa dina kontakter till din lilla krets. Om ni umgås med andra, träffas utomhus och håll avstånd.
  • Ju fler människor du träffar desto större är risken att smittan sprids vidare.
  • Tänk dig att du och dina närmaste är en liten krets – en egen liten dansring runt midsommarstången. Det kan vara din familj eller några få nära vänner. Försök att begränsa dina kontakter till din lilla krets.
  • Om ni umgås med andra, träffas utomhus och håll avstånd.
  • Undvik trånga utrymmen och tänkt till med hur ni gör om ni ska äta tillsammans. Kanske kan ni sitta vid småbord och ta mat ett litet sällskap i taget?
  • Tvätta händerna ofta och ha alltid handsprit till hands, särskilt vid matbordet eller buffén.
  • Känn efter noga så att inte du eller någon annan i din lilla krets känner er sjuka. Då ska ni inte komma på festen alls.

Tips: Har du frågor kring corona och resande, läger, cuper eller annat som kan höra sommar och semester till? På webbplatsen krisinformation.se Länk till annan webbplats. finns bra information om detta.

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.