Lyssna på sidan Lyssna
Tulpanplantering i Parken Kronan i Sävsjö

Covid-19: En annorlunda Valborg även i år

Publicerad:

Smittspridningen av covid-19 är fortfarande hög. Det innebär att våren och dess högtider kommer att bli annorlunda även i år.

Undvik samlingar vid vårens högtider

Våren är vanligtvis en tid då vi umgås med våra släkt, vänner och familj. Vi är många som är trötta och vill tillbaka till ett normalläge där vi kan samlas och umgås som vanligt, men vi är inte riktigt där ännu. Den höga smittspridningen i kommunen och i länet fortsätter och det gör att vi behöver fira högtiderna på ett smittsäkert sätt.

En av de högtider som är i antågande är Valborg, en social högtid då vi gärna samlas kring majbrasan och umgås. Att samlas i ett traditionellt valborgsmässofirande är inte möjligt i år. Vi vill därför uppmana alla kommuninvånare att fira på ett smittsäkert sätt och undvika stora samlingar - oavsett vilka högtider ni kommer att fira under våren.

– Eftersom att smittspridningen fortsätter att vara hög både i kommunen och länet kan traditionella valborgsfirande inte genomföras i år heller. Vi är många som är trötta, men det är viktigt vi fortsätta hålla i och hålla ut. Sävsjö kommuns invånare har varit duktiga på att ställa om sin verksamhet under pandemin och jag är säker på att det kommer att bjudas på olika typer av digitala evenemang även denna Valborg, säger kommundirektör Jan Holmqvist.

Tänk på att:

  • Undvik samlingar och fira högtiderna i en mindre krets, fortsatt gärna utomhus. Undvik firande som involverar stora samlingar eller fester, exempelvis samling vid majbrasa.
  • Risken för trängsel förekommer även utomhus så ta hänsyn till varandra även när du är ute i naturen eller om du firar utomhus med ett mindre sällskap.

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.