Lyssna på sidan Lyssna

Covid-19: Civilsamhället bjuds in till informationsmöte om smittspridning

Publicerad:

Sävsjö kommun har haft digitala möten med kommunens idrottsföreningar angående pandemin. Nu väljer vi att bjuda in drygt 200 representanter från civilsamhället till ett informationsmöte på torsdag, den 11 mars, klockan 17.30-18.30. Syftet är att tillsammans komma tillrätta med smittspridningen i kommunen.

Sävsjö kommun ser ett behov av att öka samverkan med civilsamhället för att komma till rätta med smittspridningen i vår kommun. De senaste veckornas rapporter från Folkhälsomyndigheten visar att vi ligger kvar på en relativt hög nivå, även om vi inte längre har landets högsta smittspridning. På mötet vill vi delge alla närvarande information om smittläget och även visa de scenarion som Folkhälsomyndigheten beräknat och som rör en tredje våg.

Syftet med mötet är inte att diskutera nya stängningar av verksamheter eller anläggningar utan att ha ett konstruktivt samtal kring hur vi som kommun med samlade krafter ska komma till rätta med smittan lokalt. Vi behöver er input, era goda idéer och ert kontaktnät och vi hoppas ni vill bidra i det arbetet. Inför mötet har ni möjlighet att skicka frågor, förslag och synpunkter till: pierre.klasson@savsjo.se

Medverkande på mötet från Sävsjö kommun:

Stefan Gustafsson, kommunstyrelsens ordförande
Susanne Sjögren, kultur- och fritidsnämndens ordförande
Jan Holmqvist, kommundirektör
Erika Tor Rundblad, förvaltningschef serviceförvaltningen
Pierre Klasson, kommunikationschef

Om mötet

Mötet hålls digitalt via Microsoft Teams, torsdagen den 11 mars klockan 17.30-18.30.

Skicka ett mejl till pierre.klasson@savsjo.se om du önskar få en inbjudan. Även media är välkomna att delta.


Kontakt

Pierre Klasson, kommunikationschef
0382-151 03, pierre.klasson@savsjo.se


Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.