Lyssna på sidan Lyssna

Covid-19: Många frågor efter regeringens presskonferens

Publicerad:

Sävsjö kommun har fått många frågor efter regeringens presskonferens idag, där gymnasieskolan och barns fritidsaktiviteter stod i centrum.

Under förmiddagen idag, torsdagen den 21 januari, höll regeringen presskonferens om covid-19.

Med hänsyn till rådande smittläge uppmanar man fortsatt kommuner och regioner att stänga verksamhet som inte är nödvändig fram till den 7 februari.

Man bedömer dock att fritidsaktiviteter är viktiga, särskilt för barn och unga födda 2005 eller senare. Man skriver att "offentliga aktörer snarast möjligt bör återuppta verksamheterna för barn och unga födda 2005 och senare. Sådana aktiviteter, såsom kulturskola, öppen fritidsverksamhet och aktiviteter inom föreningslivet, som kan genomföras utan ökad risk för smittspridning, bör fortgå i så stor utsträckning som möjligt om föreskrifterna och allmänna råd kan följas." Läs regeringens pressmeddelande om barns fritidsaktiviteter Länk till annan webbplats.

Sävsjö kommun kommer att analysera regeringens uppmaning och samråda med länsstyrelsen och övriga kommuner i länet för att se hur den pågående smittspridningen i regionen och kommunen påverkas. Först därefter kommer ett beslut fattas lokalt. Detta blir tidigast under fredagen den 22 januari eller möjligen i början av nästkommande vecka.

Barn- och utbildningsförvaltningen har idag beslutat att följa Folkhälsomyndighetens rekommendation om att förlängd fjärr-/distansundervisning för gymnasiekolan Aleholm. Detta innebär att undervisningen ska bedrivas som en kombination av fjärr- eller distansundervisning och viss närundervisning från och med den 25 januari till och med den 1 april 2021. Läs regeringens pressmeddelande om fjärr- och distansundervisning Länk till annan webbplats.

Vid frågor kontakta:

Pierre Klasson, kommunikationschef
0382-151 03, pierre.klasson@savsjo.se

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.