Lyssna på sidan Lyssna

Fler vuxna behövs på stan i jul

Publicerad:

I enlighet med regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer har Sävsjö kommun stängt ner i princip all verksamhet för barn- och ungdomar, utom grundskolan. En konsekvens av denna nedstängning är att det finns mer ungdomar ute ”på stan” i samtliga våra tätorter. I samband med detta har vi också noterat en större oro i dessa grupper, men också ett agerande som ibland snarare bidrar till en ökad risk för smittspridning än minskar den. Fler vuxna behövs på stan!

Sävsjö kommun har fördelat mer personella resurser till att arbeta ute bland våra ungdomar kvällstid. Inför jul- och nyårshelgerna, då också denna personal behöver en välförtjänst ledighet, ser vi ett behov av vända oss ut i civilsamhället. Vi vill därför be alla vuxna, speciellt föräldrar, föreningar, kyrkor och andra som i vanliga fall bedriver verksamhet mot barn- och ungdomar, om hjälp. Vi behöver öka vuxennärvaron kvällstid utomhus i alla våra fyra tätorter. Det behöver inte vara svårare än att några personer tillsammans tar en kvällspromenad och då går förbi de ställen där ungdomar samlas. Prata med dem, visa att ni finns i närheten och om det behövs, påminn dom om vikten av att ta ansvar för att inte sprida smitta genom att umgås för tätt med varandra.

Om vi tillsammans hjälps åt kan vi bidra till att minska smittspridningen och därigenom hjälper vi också sjukvården som just nu är extremt hårt belastad i länet.

Har ni några frågor kring detta kan ni vända er till kommunens säkerhetssamordnare

Olle Denke, säkerhetssamordnare
0382-152 07 olle.denke@savsjo.se

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.