Lyssna på sidan Lyssna

Förskolan Tingeling öppnar i Vrigstad i slutet av augusti

Publicerad:

Sävsjö kommun växer och det märks tydligt i Vrigstad där antalet födda barn har ökat under senaste två åren. Behovet av förskoleplatser är därmed stort. I april gav barn- och utbildningsnämnden förvaltningen i uppdrag att redovisa vilka alternativa aktörer som kan starta upp förskoleverksamhet i Vrigstad.

Ett par aktörer har visat intresse för att starta upp förskoleverksamhet och en aktör har redan inkommit med en ansökan till barn- och utbildningsförvaltningen. Det är Förskolan Tingeling, som idag bedriver förskoleverksamhet i Sävsjö tätort, som har fått godkänt att öppna upp en förskola i Vrigstad. Förskolan kommer att slå upp sina portar redan i slutet av augusti. På så sätt kan föräldrar i Vrigstad erbjudas fler förskoleplatser redan nu.

– Vi är mycket glada för denna lösning och att det gick att få till på så kort tid. Vi uppmanar fortsatt fler aktörer att höra av sig om de är intresserade av att starta förskola eller pedagogisk omsorg i kommunen, så att vi tillsammans kan möta framtidens behov av barnomsorgsplatser, säger Martina Arvidsson, skolchef och Fredrik Håkansson, ordförande för barn- och utbildningsnämnden.

Vid frågor, kontakta

Martina Arvidsson, skolchef
0382-15273, martina.arvidsson@savsjo.se

Fredrik Håkansson, barn- och utbildningsnämndens ordförande,
0735-323120, fredrik.hakansson@savsjo.se

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.