Lyssna på sidan Lyssna

Covid-19: Volontärer ska få kommuninvånarna att handla ensamma inför påsken

Publicerad:

PRESSMEDDELANDE: Inför påskhelgen kommer volontärer stå utanför Sävsjö kommuns matbutiker för att påminna om coronarestriktionerna, med en vädjan om att handla ensam för att minska trängsel och smittspridning. Åtgärden är ett samarbete inom volontärnätverket ”Sävsjö kommun, kyrkor och frivilliggrupper i samverkan”.

Utöver arbetet med att informera utanför butikerna har Sävsjö kommun förstärkt informationen i sociala medier med uppmaningen att man ska handla ensam.

I kväll, tisdagen den 30 mars klockan 17.30, bjuder Sävsjö kommun dessutom in civilsamhället på ett nytt digitalt informationsmöte om föreningsaktiviteter för barn och unga, smittspridning och vaccination i kommunen. Förra gången medverkade ett 60-tal representanter från olika aktörer och till dagens möte har 230 deltagare bjudits in. Vid kvällens möte finns gott om tid för frågor. Sävsjö kommuns medicinskt ansvariga sjuksköterska och representant från Vårdcentralen Bra Liv i Sävsjö medverkar bland annat.

Kontakt:

Kristin Nilsdotter Isaksson, utvecklingschef i Sävsjö kommun och samordnare för stöd till näringsliv/handel under pandemin.
0382-152 30, kristin.nilsdotter-isaksson@savsjo.se

Pierre Klasson, kommunikationschef
0382-151 03, pierre.klasson@savsjo.se

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.