Lyssna på sidan Lyssna

Rapport från kommunstyrelsen 26 januari

Publicerad:

Belysning på landsbygden, skäpplockning och Emelie Wikström. Det var några av punkterna på dagordningen för kommunstyrelsens möte den 26 januari.

Vår stora alpina världsstjärna Emelie Wikström fortsätter sin sportsliga satsning och fick för några dagar en plats i Sveriges VM-trupp. Bra jobbat! Under många år har Sävsjö kommun haft ett samarbetsavtal med Emelie. Vid dagens kommunstyrelse beslutades enhälligt om att fortsätta det också under år 2021.
– Emelie är en positiv idrottsprofil som är ett föredöme för många unga och som är en utmärkt ambassadör för Sävsjö kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Stefan Gustafsson.

Kommunstyrelsen var överens om att jobba för ännu bättre ekonomiska villkor för belysning på landsbygden. Det informerades om planerna för en skräpplockarsatsning som kommer genomföras under vecka 17. En väl genomarbetad Bostadsförsörjningsplan presenterades och nuläge avseende två åtgärdsprogram för bättre klimat redovisades.

Tillsammans med Gnosjö och Eksjö kommuner samarbetar Sävsjö kommun med Jönköpings kommun om juridisk rådgivning. Vid kommunstyrelsen medverkade stadsjurist Lars-Åke Svensson för information om vilka tjänster som kan erbjudas och hur samarbetet kan utvecklas, för att bli till fördel för alla parter.
– Jag tror detta samarbete kommer bli en stor tillgång för Sävsjö kommun och ger oss möjlighet till allra bästa kompetens inom en rad juridiska områden, säger Stefan Gustafsson.

Socialchef Linda Björk redovisade en boendeutredning för framtida särskilda boenden för äldre. En väl genomarbetad utredning som fångar upp förväntad förändrad efterfrågan på särskilt boende. Bedömningen är att det framöver kommer behövas större flexibilitet. Individuellt utformat stöd och olika former av dagverksamhet kommer bli allt viktigare. Utredningen ska nu gå vidare till partigrupperna för förankring och synpunkter.

Alla beslut finns med som bilaga.

Kommunstyrelsens beslut i bilaga Pdf, 138.7 kB.

Kontakt

Stefan Gustafsson (KD), kommunstyrelsens ordförande
stefan.gustafsson@savsjo.se
0382-152 02

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.