Lyssna på sidan Lyssna

Covid-19: Beslutet ändras - idrottsanläggningar stängs igen

Publicerad:

PRESSMEDDELANDE: Från och med i morgon, den 26 januari, stängs åter kommunens inomhusanläggningar. Detta efter att smittskyddsläkaren lagt fram nya fakta som visar att smittspridningen ökar i alla åldersgrupper, även bland barn och unga. Beslutet fattades av Sävsjö kommuns lokala inriktnings- och samordningsfunktion för coronaviruset (ISF) tidigare idag.

I fredags beslutade Sävsjö kommuns ISF-grupp att åter öppna kommunens idrottsanläggningar för aktiviteter för barn och unga födda 2005 eller senare. Detta efter en vädjan till landets kommuner från regeringen och Folkhälsomyndigheten.

Under eftermiddagen idag, måndagen den 25 januari, har smittskyddsläkaren vid Region Jönköpings län kontaktat kommunledningen för att redovisa en analys av aktuellt smittläge i kommunen. Den visar att även smittspridningen bland barn och unga ökar i kommunen.

Utifrån de nya fakta som framkom vid mötet idag är bedömningen att det inte är lämpligt att hålla inomhusanläggningarna öppna för allmänheten. Sävsjö kommuns ISF-grupp har därför beslutat att samtliga inomhusanläggningar åter ska stängas från och med tisdagen den 26 januari. Inledningsvis gäller beslutet till den 7 februari.

Som kommunicerats tidigare är arbetet med att minimera smittspridning vårt största fokus. Vi har sedan pandemins start valt att följa de riktlinjer och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och smittskyddsenheten ger. Smittspridningen lokalt är svår att kalkylera och balansera i förhållande till de nationella råd och riktlinjer som kommuniceras. Ändringar sker ofta med mycket kort varsel och vi har förståelse för att detta gör det svårt för föreningar och andra aktörer att planera sin verksamhet.

Kontakt:

Pierre Klasson, kommunikationschef
0382-151 03, pierre.klasson@savsjo.se

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.