Lyssna på sidan Lyssna

Rapport från kommunstyrelsen 15 december

Publicerad:

Årets sista sammanträde med kommunstyrelsen i Sävsjö blev historiskt eftersom det var det första någonsin som genomfördes helt digitalt. På agendan stod bland annat ett förslag om att driva Sävsjö camping som ett arbetsmarknadsprojekt under tre år.

På plats i Kommunalhuset fanns ordföranden Stefan Gustafsson tillsammans med kommundirektör och sekreterare. Övriga deltog på distans.
– Det kändes lite ovant och kanske trevande till en början men när sammanträdet utvärderades var det helt samstämmigt att det fungerat väl. Det upplevdes som mycket positivt att detta digitala arbetssätt gav möjlighet till alla ledamöter att igen delta i kommunstyrelsens arbete, säger Stefan Gustafsson.

Kommunstyrelsens sammanträde inleddes med en information av Nationaföreningen för trafiksäkerhetens frjämjande (NTF) om trafiksäkerhetsarbete. Det hanterades en rad motioner och medborgarförslag. Två åtgärdsprogram inom klimatområdet skickades vidare på remiss. Det beslutades att utse en partisammansatt grupp som ska se över förutsättningarna för politiskt arbete den kommande mandatperioden.

Ett förslag från socialnämnden och serviceförvaltningen om att bedriva Sävsjö camping som ett arbetsmarknadsprojekt under tre år vann kommunstyrelsens gillande. En finslipning av projektet avseende driftskostnader och investeringar ska påbörjas. Projektet ska förankras i partierna och kommer lyftas på kommande beslutande kommunstyrelse för slutligt ställningstagande.

Alla beslut finns med som bilaga.

Kommunstyrelsens beslut i bilaga Pdf, 177.1 kB.

Kontakt

Stefan Gustafsson (KD), kommunstyrelsens ordförande
stefan.gustafsson@savsjo.se
0382-152 02

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.