Lyssna på sidan Lyssna

Covid-19: Aleholm inför distansundervisning efter regeringsbeslut

Publicerad:

För att minska smittspridningen har regeringen och Folkhälsomyndigheten beslutat att gymnasieskolan ska återgå till distansundervisning från den 7 december.

Förra veckan beslutade gymnasieskolan Aleholms ledning att införa kombinerad när- och distansundervisningen från och med måndagen den 1 december; detta med hänsyn till trängseln på skolan i samband med en pågående byggnation.

Idag har regeringen och Folkhälsomyndigheten beslutat att landets samtliga gymnasieskolor ska införa distansundervisning mellan den 7 december och 6 januari. Beslutet innebär att alla elever ska studera hemifrån med undantag för vissa grupper som kan anses vara mer sårbara för distansundervisning, exempelvis elever i gymnasiesärskolan och språkintroduktion. Man gör även undantag för vissa praktiska moment, nationella prov och likande som får bedrivas i skolans lokaler under perioden.

Det tidigare beslutet om kombinerad när- och distansundervisning på Aleholm ligger fast tills vidare. Det innebär att Aleholms elever, med hänsyn tagen till trängseln, kommer att studera delvis hemifrån även efter den 6 januari och fram till den 12 februari.

Information har sänts ut till både vårdnadshavare och elever i Sävsjö kommun via lärplattformen Vklass under eftermiddagen.

Kontakt:

Stefan Claesson, barn- och utbildningschef
0382-152 73, stefan.claesson@savsjo.se

Pierre Klasson, kommunikationschef
0382-151 03, pierre.klasson@savsjo.se

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.