Lyssna på sidan Lyssna

Martina Arvidsson blir ny barn- och utbildningschef

Martina Arvidsson blir ny barn- och utbildningschef efter Stefan Claesson.

Publicerad:

PRESSMEDDELANDE: Martina Arvidsson från Värnamo blir Sävsjö kommuns nya barn- och utbildningschef. Hon tillträder sin tjänst under februari.

Efter en gedigen och väl förankrad rekryteringsprocess, där tjänstemän, politiker och fackliga representanter intervjuat flera starka kandidater, rådde enighet om att Martina Arvidsson från Fryele utanför Värnamo får tjänsten som ny barn- och utbildningschef i Sävsjö kommun. Beslutet fattades formellt av kommunstyrelsen i tisdags.

– Det känns spännande, det ger energi att få lära känna en ny organisation och få använda mig av mina erfarenheter. Sävsjö kommun ligger mig varmt om hjärtat, jag är född och uppvuxen i Stockaryd. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med rektorerna och medarbetarna för att utveckla skolan för alla kommunens barn och elever, säger Martina.

Martina Arvidsson har en både bred och lång erfarenhet inom området och har arbetat på Värnamo kommun i 20 år. Hon började karriären som lärarvikarie i sin barndomsskola i Stockaryd medan hon gjorde sitt examensarbete på lärarhögskolan. Därefter arbetade hon flera år i Fryele som klasslärare. Chefsbanan inleddes med ett uppdrag som biträdande rektor med ansvar för F-5 och särskolan. Därefter avancerade hon till rektor för F-5. En period var hon också rektor på högstadiet. Senast kommer hon från ett uppdrag som biträdande förvaltningschef och kvalitetschef på Värnamo kommun.

– Martina har mycket goda vitsord som chef och ledare och har samtidigt ett starkt utvecklingsdriv, säger kommundirektör Jan Holmqvist.

– Det var ett helt enigt beslut att anställa Martina. Att det var 28 kvalificerade sökanden till tjänsten tycker jag säger något om attraktiviteten att jobba i vår kommun, säger Stefan Gustafsson (KD), kommunstyrelsens ordförande.

Kontakt:

Martina Arvidsson 0382-152 73

Stefan Gustafsson (KD), kommunstyrelsens ordförande
0382-152 02 stefan.gustafsson@savsjo.se

Jan Holmqvist, kommundirektör
0382-152 03 jan.holmqvist@savsjo.se

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.