Lyssna på sidan Lyssna

Rapport från kommunstyrelsen 17 november

Publicerad:

En ordentlig julgåva på totalt en miljon kronor till alla anställda som tack för ansträngningarna under pågående pandemi och sponsring av elitidrottare i bågskytte. Det var några av besluten då kommunstyrelsen sammanträdde tisdagen 17 november.

Kommunstyrelsens beslutade enhälligt vid tisdagens sammanträde att avsätta en miljon kronor. Detta för att ge anställd personal och vikarier med månadslön en advents- och julgåva på 700 kronor.

– Den smittspridning som finns i samhället har inneburit en ansträngd arbetssituation för många av kommunens anställda. Alla verksamheter har påverkats och det har varit tvunget att ibland skyndsamt ställa om och hitta nya arbetssätt. Med gott samarbete, flexibilitet och kreativitet har alla medarbetare på ett utmärkt sätt löst de utmaningar som har uppstått, säger kommunstyrelsens ordförande Stefan Gustafsson.

För att visa kommunstyrelsens uppskattning för ett synnerligen väl utfört arbete ska personalen få ett presentkort. Detta kan användas för betalning till samtliga företag som vill nyttja det; butiker, frisörer, caféer, restauranger, hantverkare och annan service. Givetvis med Folhälsomyndighetens rekommendationer i åtanke.

– Med utformningen som ett presentkort är avsikten att gåvan också ska vara ett sätt att stötta det lokala näringslivet i en tid som är besvärlig för handel och mindre serviceföretag. För kommunstyrelsen är gåvan ett sätt att visa att kommunens vision om ”Tillsammans” är på allvar och en nyckel för att vi gemensamt kan hantera även besvärliga tider, säger Stefan Gustafsson.

I övrigt hanterade kommunstyrelsen en rad motioner och medborgarförslag. Det samtalades om en ny översiktsplan och bostadsförsörjningsplan. Kommande satsningar på orts- och byautveckling var också på agendan såväl som satsning på sponsring av en elitidrottare i bågskytte.

Alla beslut finns med som bilaga.

Kommunstyrelsens beslut i bilaga Pdf, 152.5 kB.

Vid frågor, kontakta
Stefan Gustafsson (KD), kommunstyrelsens ordförande
stefan.gustafsson@savsjo.se
0382-152 02

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.