Lyssna på sidan Lyssna

Covid-19: Ytterligare fem brukare smittade på särskilt boende

Publicerad:

PRESSMEDDELANDE: Tidigare i veckan rapporterades ett konstaterat fall av covid-19 inom särskilt boende i Sävsjö kommun och ett inom hemtjänsten. Nya provsvar visar att ytterligare fem brukare på samma boende påvisats vara smittade idag.

Sävsjö kommun har hittills varit relativt förskonad från smittspridning inom såväl hemtjänst som särskilt boende. När en smitta uppstår provtas rutinmässigt fler brukare och personal på samma avdelning. De provsvar som kommit in till socialförvaltningen idag visar att totalt sex brukare på samma boende i kommunen har covid-19.

Personalen har tät dialog med smittskyddsenheten. Man har även tagit kontakt med alla anhöriga. Samtliga brukare uppvisar milda symtom. De brukare som uppvisat negativa testsvar har isolerats för att undvika ytterligare spridning.

– Vi har en erfaren personal och gott om skyddsutrustning. Personalen har följt alla vårdhygieniska riktlinjer men smittan finns spridd i samhället och är svår att hindra trots följsamhet av Folkhälsomyndighetens allmänna råd. Den här händelsen visar att vår avrådan från att besöka särskilda boenden är relevant. Gör inga besök om det inte är nödvändigt, säger Linda Björk, socialchef i Sävsjö kommun.

Vid frågor kontakta:

Linda Björk, socialchef
0382-154 50 linda.bjork@savsjo.se

Pierre Klasson, kommunikationschef
0382-151 03 pierre.klasson@savsjo.se

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.