Lyssna på sidan Lyssna

Covid-19: Inställda aktiviteter och uppmaning till föreningar

Publicerad:

PRESSMEDDELANDE: Efter samtal med smittskyddsläkaren vidtar Sävsjö kommun ett antal åtgärder för att minska smittspridningen, främst bland barn i låg- och mellanstadiet. Samtidigt uppmanar kommunen samtliga föreningar och organisationer att överväga att ställa in planerade aktiviteter under höstlovet.

I går, onsdagen den 21 oktober, beslutade barn- och utbildningsförvaltningen att elever i årskurs 4-6 på Vallsjöskolan ska studera hemma resten av veckan för att minska smittspridning. Samtidigt kontaktade smittskyddsläkaren flera större föreningar i kommunen med uppmaningen att ställa in träningar och evenemang för barn i låg- och mellanstadiet fram till och med den 1 november. Sävsjö kommun valde, som en första åtgärd, att stänga allmänhetens åkning i Sävsjö ishall under gårdagen. Beslutet gäller tills vidare och omfattar alla åldrar.

Sävsjö kommun vill nu uppmana alla föreningar och organisationer som planerar aktiviteter för barn och ungdomar under vecka 44 att överväga om de kan genomföras på ett smittskyddssäkert sätt.

Fritidsgårdarnas planerade lovaktiviteter vecka 44 ställs in. Det gäller även Lillotekets verksamhet för mellanstadiet som stänger vecka 44. Fritidsgårdarna är i övrigt öppna för besök enligt ordinarie öppettider, ett beslut som kan ändras vid behov. Alla föräldrar uppmanas att hålla barn hemma som misstänks varit utsatta för smitta.

Familjebadet kommer tills vidare hålla öppet. För att få tillträde till äventyrsdelen krävs även fortsatt en bokning och betalning via webbplatsen savsjo.se. 35 besökare åt gången kan delta under en begränsad tid. Bassängen för motionssimmare hålls öppen utan bokning tills vidare.

– Kopplat till den pågående smittspridningen inom skolan bedöms dessa åtgärder i nuläget vara de mest effektiva, tillsammans med de allmänna råden om att stanna hemma vid förkylning, hålla avstånd och undvika onödiga sociala kontakter. Vi är trygga med att alla föreningar och organisationer i kommunen tar ansvar och agerar utifrån smittskyddsläkarens rekommendation, säger Frank Isaksson, kultur- och fritidschef.

Sävsjö kommuns inriktnings- och samordningsfunktion för coronaviruset, där samtliga verksamheter är representerade, har åter intensifierat sitt arbete. Fler beslut om stängningar kan komma med kort varsel framöver.

Vid frågor kontakta:

Pierre Klasson, kommunikationschef
0382-151 03 pierre.klasson@savsjo.se

Frank Isaksson, kultur- och fritidschef
0382-152 14, frank.isaksson@savsjo.se

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.