Lyssna på sidan Lyssna
Påsar i container, logga Håll Sverige rent

Stort engagemang under Skräpplockardagarna

Publicerad:

Barn, pedagoger och ett flertal kommuninvånare har plockat mängder med skräp. Enbart i Sävsjö tätort har cirka 3 300 liter skräp plockats och lämnats vid uppsamlingsplatserna. Engagemanget spred sig även till några av kommunens företag, där personalen har varit ute och plockat skräp i företagens närområden. Det har också inkommit samtal till kommunens växel från personer som har plockat skräp utmed vägarna. Många områden i Sävsjö kommun har därmed befriats från skräp!

Personalen på gata- och parkenheten har under vecka 17 haft en extra arbetsuppgift där de har kontrollerat alla sopkärlen på uppsamlingsställena, nästan varje dag. De är imponerade över allt skräp som har plockats upp och lämnats – allt från dammsugare, brädor med mera. Tänk vad man kan åstadkomma tillsammans.

Tack till alla som bidragit i arbetet! 

Ett skräp om dagen – varje dag!

Vi vet att skräp föder skräp. Om det redan är skräpigt på en plats är risken större att någon annan också skräpar ner där. Därför är det viktigt att vi hjälps åt att hålla rent. Det gör stor nytta om du och plockar upp ett skräp varje dag.

Ta hjälp av sociala medier för att bli en aktiv skräpplockare. Bli inspirerad och känn dig delaktig i en likasinnad grupp.

Facebook – Ett skräp om dagen

Instagram – ettskrapomdan

Den som hade tur och vann en fika/presentkort på Melins var Linda Ståhlgren och Rebecca Peterson. Grattis!

Övriga deltagare som har skickat in en bild på sig som aktiv skräpplockare får en tygkasse som ni kan hämta i receptionen i Kommunalhuset. Öppet mellan klockan 10.00 - 12.00 och 13.00-15.00. På Kristi Himmelsfärds dagen öppet klockan 10.00 - 12.00.

Vid frågor kontakta Anneli Holmberg.

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.