Lyssna på sidan Lyssna
Susanne Sjögren till vänster o Kerstin Hvirf till höger står med påsar framför Kommunalhuset.

Vinn presentkort och renare miljö – tävla under skräpplockardagarna

Publicerad:

– Vi måste ta oss i kragen. Strunt samma vem som skräpat ner, nu hjälps vi åt att plocka upp det.
Det säger en av initiativtagarna, Susanne Sjögren (S).

Skräpplockardagarna pågår under vecka 17 och är en kampanj som drivs av Håll Sverige Rent. I flera år har förskolorna i kommunen hakat på. De har plockat skräp och pratat om återvinning med barnen. I år är rekordmånga anmälda. Hela 1 291 barn och pedagoger kommer att delta.

Men nu tycker Kerstin Hvirf (S) och Susanne Sjögren (S) att det är dags för de vuxna att engagera sig.
– Vi måste vara med. Det är ju inte barnen som skräpar ner, det är vi vuxna. Jag åker längs med väg 127 varje dag och ser massor av skräp som blåst av kärror på väg till tippen i Flishult. Det är sådant vi vuxna kastar i naturen, menar Susanne Sjögren.

Tips

Kerstin Hvirf har plockat skräp i cirka fem år, och inte bara en vecka om året utan alla veckor. Hon har alltid ett par påsar med sig i fickan och plockar flera kassar fulla på sina promenader. Här kommer hennes tips:

  • – Ha alltid en påse i fickan. Ta med skräpet hem eller töm det om du går förbi en papperskorg, så kan du plocka ännu mer.
  • – Passa på när du ändå tar en promenad. Detta är en perfekt aktivitet nu i pandemitider. Man kan gå två tillsammans med lagom avstånd.
  • – Handskar kan vara trevligt att ha. Jag använder trädgårdshandskar.

Skräpplockning för alla och tävling under vecka 17

Ta med dig en röd påse på din promenad under veckan. När du plockat skräp i den tar du en bild av dig och påsen med din telefon. Mejla bilden till tekniska@savsjo.se senast 3 maj. Glöm inte skriva ditt namn och din adress. Sävsjö kommun kommer att lotta vinnaren som får ett presentkort på en fika.

Lämna gärna din skräppåse på någon av våra uppsamlingsstationer som vi sätter ut just den här veckan. Läs mer på sidan om skräpplockardagen om var dessa finns.

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.