Lyssna på sidan Lyssna
Gul solbil som drivs på solceller och uppladdningsbara batterier

Aleholmselever vinnare av årets solbilsrace

Publicerad:

Aleholmsskolans teknikelever är experter på solbilar! Klimatveckans solbilsrace avgjordes under veckan och två solbilar från Aleholmsskolan stod som segrare i tävlingen.

Under klimatveckan varje år går solbilsracet av stapeln där teknikelever från olika delar av länet deltar med sina konstruktioner av solbilar. Solbilarna som drivs med hjälp av solceller och uppladdningsbara batterier, bedöms utifrån hastighet, design och innovation. En vinnare koras i varje kategori och den solbil som sedan lyckats bäst i samtliga tre tävlingskategorier utses till bästa solbil.

Två solbilar från Aleholmsskolan gick segrande ur tävlingen där den ena bilen vann pris för design. Den andra vann pris för innovation och blev också juryns val av totalsegrare. Det innebär att tävlingens mest prestigefulla pris, vandringspriset för bästa solbil, är kvar i Sävsjö under år 2021 då Aleholmsskolan även stod som vinnare 2019. Under förra året ställdes tävlingen in på grund av coronapandemin.

– Jag är mycket stolt över våra elevers kreativa och innovativa förmågor berättar PeO Andersson, lärare på teknikprogrammet på Aleholmsskolan.

Bild: Vinnaren av designklassen i årets solbilsrace "Bubblan".

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.