Lyssna på sidan Lyssna
Bild på Jens Tengius som är i korridoren på Hofgårdsskolan

Elever på Hofgårdsskolan deltar i tävlingen Pythagoras Quest!

Tävlingen Pythagoras Quest är Sveriges största lagtävling i matematik för högstadieelever och den har mött positivt gensvar från både elever och lärare runt om i landet.

Publicerad:

Handelskammaren och Malmö Borgarskola har tagit initiativ till tävlingen. De vill lyfta betydelsen av att vara bra på matematik för framtidens arbetstillfällen. Matematiken utgör en viktig grundsten i nästan alla av dagens yrken, något man kanske inte alltid tänker på.
– Vi tror att en väsentlig bit i att göra matematiken roligare och intressantare är att visa vad den kan användas till i framtiden, säger de ansvariga på Handelskammaren.

Den 1 februari 2021 kommer tävlingen att genomföras, på distans. Ett lag som består av tre personer kommer under tidsbegränsning genomföra uppgifter i tre delar.

Jens Tengius som är lärare och arbetar på Hofgårdsskolan inom ämnena Matematik, Biologi och Kemi, berättar:
– I ämnet matematik försöker vi jobba med varierad undervisning så att eleverna får möta matematik i olika sammanhang. Vi lägger även ut matematiska problem till eleverna med jämna mellanrum som de får klura på. Eleverna får även jobba digitalt via Ipads och löser då bland annat olika typer av programmeringsuppgifter.

– För att ytterligare få upp intresset för matematik så anmälde vi skolan till matematiktävlingen Pythagoras Quest som är en nationell matematiktävling.

Har ni deltagit innan i denna tävling?
– Det är första gången för oss på Hofgårdsskolan.

Har ni bestämt vilka elever som ingår i laget?
– Laget som tävlar vidare i regionfinalen är
Albin Jönsson, Lolo Mohammed och Wilma Haegerstam.

Hur förbereder ni er till tävlingen?
– Vi tänker att eleverna får jobba med tävlingsuppgifter från tidigare år för att tänka i nya banor.

Mer information om tävlingen Pythagoras Quest finns även hos www.pythagorasquest.se/ Här finns gamla prov att ta del av för er som vill utmana sig med matematiska problem.

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.