Lyssna på sidan Lyssna

Symtomfria barn ska stanna hemma om någon i familjen har covid-19

Publicerad:

Folkhälsomyndigheten ändrar rekommendationerna. Yngre barn och elever som bor tillsammans med någon som har covid-19 ska från och med idag stanna hemma från skolan på samma sätt som gymnasieelever ska göra. Sävsjö kommun uppmanar alla vårdnadshavare att följa den nya rekommendationen.

Grundskolan och övriga obligatoriska skolformer samt förskolan är viktiga för barns och ungas utveckling och lärande. Både skolan och förskolan har en samhällsviktig funktion. Utgångspunkten i pandemin är att verksamheterna ska vara öppna och undervisning ska ske i skolan. Fram till idag har friska barn därför kunnat gå till förskolan och skolan även om någon i hemmet varit smittad av covid-19.

Från och med idag, tisdagen den 1 december, ändrar Folkhälsomyndigheten denna rekommendation. Barn som bor i en familj där någon är smittad av covid-19 ska stanna hemma även om de inte har några symtom. Syftet är att skapa arbetsro för personalen i förskolan och skolan som känt oro för att ta emot barn från familjer med smitta.

Följ oss i sociala medier

Få mer information genom att följa Sävsjö kommun på sociala medier.